”Teemme pizzataikinan joka aamu yhdeksältä”

Emin Karakus, Teuvan Kebab-Pizzeria

”Muutin Turkista Suomeen vuonna 2008, ensin töihin Närpiöön, sitten Teuvalle. Viisi vuotta myöhemmin vaimoni ja poikani tulivat perässä. Tyttäremme syntyi Teuvalla.

Olen ollut Teuvan Kebab-Pizzeriassa yrittäjänä 10 vuotta. Aika on kulunut nopeasti, kun on ollut melkein joka päivä töissä. On mukavaa, kun on oma yritys. Viime vuonna teimme liikkeeseen remontin.

Teemme pizzataikinan itse joka aamu kello yhdeksän. Työpäivä jatkuu aina iltakymmeneen saakka.

fullsizeoutput_3af

Olemme sopeutuneet Teuvalle hyvin. Ihmiset täällä ovat avuliaita. Vaikkapa pankissa asioidessani minua aina autetaan, jos tulee haasteita kielen kanssa. Tämä on pieni, mutta rauhallinen paikka. Haaveenani olisi ostaa täältä omakotitalo.

Tunnen kaikki asiakkaat. Aina välillä tänne tulee koululaisia kesken koulupäivän ostamaan ruokaa. Minulla on tapana tarjota aterian jälkeen tikkari, ja joskus niitä piipahdetaan kysymään ilman ostoksiakin. Joskus koululaiset kysyivät, että muistanko, kun annoin heille karkin, kun he olivat pienempiä. Silloin jouduin myöntämään, etten muista. Lapset kasvavat niin nopeasti.”

fullsizeoutput_3a9

Teksti ja kuvat: Eeva Åkerblad