”Vakiasiakkaat kävelevät suoraan sovituskoppiin”

Kaisu Vainionpää, Mari-Soppi

”Aloitin liikkeen pidon vuonna 1985, siis yli 30 vuotta sitten. Välissä kauppa oli Seinäjoella 11 vuotta, ja takaisin täällä Teuvalla on ehditty olla jo vuosikymmen.

Myyn vaatteita kaiken ikäisille naisille. Koot alkavat numerosta 32 ja päättyvät 52:een. Joskus asiakkaat luulevat, että myynnissä on vain pieniä vaatteita, kun näyteikkunan mallit näyttävät siltä, mutta näin ei ole. Eniten myyn juhlavaatteita. Arkikäyttöön menee farkkua, housua, paitaa ja sen sellaista.

fullsizeoutput_3a7

Asiakkaita tulee paljon muualtakin päin: Seinäjoelta, Jyväskylästä, Jalasjärveltä, Kurikasta, Närpiöstä ja Kristiinasta. Näitä tarvitaan, että pärjätään. Monet tulevat liikkeeseen, kun ovat Teuvalla vanhempiaan katsomassa, aina Rovaniemeltä asti.

Jos jäisin kotiin, tulisi minusta aivan pöhkö. Aamulla on ihana nousta, kun tietää, mihin pitää lähteä. Olen kiitollinen joka päivästä, oli se sitten huono tai hyvä.

Minulla on ihanat asiakkaat. Joskus liikkeeseen astuu sisään uusi asiakas, joka katselee ympärilleen ja sanoo, ettei hän mitään taida löytää. Minä vastaan, että katsotaan, tämä voisi sopia, ja niin vain usein käy, että sen vaatteen kanssa asiakas täältä lähtee.

Vakiasiakkaat kävelevät suoraan sovituskoppiin ja sanovat: ”tuoppas mulle jotakin”.”

Teksti ja kuvat: Eeva Åkerblad