Kinneri kiihtyy tyylillä

Teuvalaiset tuovat autourheilun huuman vaikka pääkadulleen. Näistä peleistä ei tosin lähde melusaastetta tai muitakaan päästöjä. Kinnerit kulkevat sen voimalla, mitä kukin kuski nyt on sattunut aamupalalla pistelemään.

Kinneri-polkuautot olivat hitti 1950-luvulla. Sieltä on peräisin malli, jota ovat käyttäneet sopivasti mukaillen näidenkin autojen rakentajat.

Tyyliä ei kinnereistä puutu. Elokuisissa Kinnerien kiihdytysajoissa Teuvalla yleisöllä oli tilaisuus tutustua menopeleihin jo ennen kisaa. Huomaa koristeet ja erikoisvarustelut!

Kiihdytyskisassa kinnerin kiihtyvyyttä testattiin pareittain, ajanotolla. Ennen lähtöä sallittiin huoltotoimet, kuten renkaiden ilmanpaineiden säätö – pyöränpumpulla. Lähettäjä suoritti erityistarkastuksen perävaunullisen kinnerin osalta. Onneksi kuskilta löytyi yhdistelmäajoneuvon kuljettamiseen oikeuttava ajokortti.

Kansainvälistä väriäkin kiihdytyskisoissa toki nähtiin, olihan yksi kuljettajista Jurvasta, kuten kisan selostaja totesi. Kisaa varten oli todistetusti myös treenattu. Teuvan teillä liikkuva kinneri on nostanut hymyn huulille pitkin kesää.

Jokainen kiihdytys päättyi jarrutteluun, jonka jälkeen kuljettajat kaarsivat ajokkinsa varikkoalueelle. Yleisö nautti ehdottoman tyylikkäästä menosta!

Päärakennusaineena näissä kinnereissä on vaneri, vaikka sitä ei ehkä heti uskoisi. Teuvan kansalaisopistossa syntyi talvella 2018-2019 seitsemän kinneriä. Ehkä niitä vielä joku talvi rakennellaan lisääkin?

Teksti: Anna Satokunnas

Kuvat: Kaisa Satokunnas, Anna Satokunnas