”Moment tarkoittaa hetkeä rauhoittumiselle”

Merja Rinta-Koskela, Kahvila-Pizzeria Moment

”Olen ollut Kahvila-Pizzeria Momentin yrittäjänä nyt kolme vuotta. Oma paikka oli haaveena jo aiemmin, ja kun näissä tiloissa toimineen Monarellan yrittäjä jäi eläkkeelle, tuli eteeni tilaisuus toteuttaa unelma.

Listallamme on keittolounas, salaattiannoksia ja pizzaa. Eniten menee klassista hawaji-pizzaa, eli kinkku-ananas-aurajuustoa. Oma lempipizzani on kasvispizza, jossa on punasipulia, paprikaa, ananasta ja fetajuustoa.

Lisäksi pyöritän pitopalvelua, jonka kautta menee etenkin kakkuja. Kaikki on itse tehtyä ja kaikki aineet suomalaisia. Täytekakkujen myynti on lisääntynyt paljon. Niistä suurin osa menee syntymäpäiville. Mansikkakakku on suosituin. Siinä on mansikoita päällä ja välissä mansikkamoussea. Teen kakut omilla resepteilläni.

Olemme auki maanantaista lauantaihin. Kerran viikossa minulla on työntekijä, jotta voin itse käydä hoitamassa asioita tai pitää vapaata.

Eniten pidän asiakkaista. Täällä piipahtaa paljon vakiokävijöitä, etenkin lounasaikaan. Myöhemmin iltapäivällä saatan saada pienen välihetken, jolloin voin istahtaa, juoda kahvia ja jutella asiakkaiden kanssa. Joskus tosin tulee niitäkin päiviä, kun ei ehdi istua alas ollenkaan.

Tuntuu mukavalta, että asiakkaat pitävät tätä paikkana, johon on luontevaa tulla yksinkin. Asiakkaat ovat kilttejä ja mukavia, myös toisilleen. Jokainen saa täällä niin halutessaan kahvitella ja syödä rauhassa.

fullsizeoutput_368

Moment-nimen keksi kummisetäni. Hän on auttanut yritykseni kanssa aina alun lukujen pyörittelystä asti; siitä saakka, kun sanoin, että haluan tämän yrityksen. Edelleen hän auttaa ja on tukena, kun sille tarvetta on.

Tunnelma syntyy siitä, ettei ole kiire.

Moment tarkoittaa hetkeä, hetkeä rauhoittumiselle. Ja sellaista täällä onkin. Tunnelma syntyy siitä, ettei ole kiire. Asiakas saattaa pyytää, että ”tule Merja tänne istumaan” – ja niin menenkin, jos suinkin ehdin. Jos teen pizzaa, saattaa asiakas istahtaa juttelemaan tuolille tiskin ääreen.

Sitähän sanotaan, että yrittäjän ensimmäinen vuosi on ihmeellinen. Se oli haastava vuosi: kaikki täytyi opetella itse. Oma ensimmäinen vuosi tuntui kymmeneltä. Nyt kun meneillään on kolmas vuosi, aika kuluu nopeammin ja kaikki tuntuu helpommalta.

Edelleen tuntuu hyvältä, kun on jotakin uutta ja omaa.”

Kerran kokeilin googlettaa omaa nimeäni. Yritysrekisteristä löytyi aika paljon merkintöjä samalla sukunimellä. Samalla tajusin, miten paljon perheessäni on yrittäjiä: isä ja äiti, veli, isän veli, serkkuja. Lisäksi niitä löytyy äidin suvun puolelta. Siksi jo vähän etukäteen tiesikin, mitä yrittäminen on.

Edelleen tuntuu hyvältä, kun on jotakin uutta ja omaa.”

Kahvila-Pizzeria Momentin Facebook-sivu

Teksti ja kuvat: Eeva Åkerblad

 

Näytä kaikki