Uunituore kirpputoriyrittäjä

Soile Mäntylä, Löytökulma-kirppis

”Avasimme poikaystäväni Joona Kosken kanssa Löytökulma-kirppiksen kesäkuun alussa. Hoidamme yhdessä kirpputoripuolta. Lisäksi Joona pyörittää pyöräkorjaamoa, joka on tässä samassa rakennuksessa. Joona on asunut Teuvalla vasta vuoden, minä olen täällä ollut aina.

Päädyin kirpputorin omistajaksi monen mutkan kautta. Ennen yrityksen perustamista olin välillä työttömänä ja tein keikkahommia siellä täällä, esimerkiksi pubi Kellari-Krannissa. Vaikka haasteitakin on ollut, on päätös ryhtyä yrittäjäksi tuntunut oikealta ratkaisulta. Kaikki kirpputorin pöydät ovat olleet täynnä jo muutamaan otteeseen.

Parasta työssä on asiakkaiden kanssa keskustelu. Aiheet liikkuvat laidasta laitaan. Saan kuulla kaikenlaista maailman menosta. Kun on asunut Teuvalla koko ikänsä, luulee tuntevansa kaikki ihmiset, mutta eihän se niin ole. Vakioasiakkaita on paljon, jotkut käyvät melkein päivittäin ja jotkut viikoittain.

JSK06570_EA

Meillä on myynnissä kirpputorituotteiden lisäksi monenlaista sekatavaraa, uusia vaatteita sekä vanhoja ja uusia huonekaluja. Tulevaisuudessa aiomme rakentaa liikkeeseen lisää hyllyjä. Korjaamopuoli siirtyy alakertaan, ja näin saadaan lisää tilaa kirppistuotteille.

Mukavinta on saada myyntiin vanhempia esineitä, sellaisia, joita ei yleensä tule vastaan. Niitä on jännittävää itsekin katsella. Kerran tuli myyntiin Pauligin keräilykortit, jotka ovat Suomen ensimmäiset keräilykortit. Kortteja valmistettiin vain vuoden ajan.

Tavallisena työpäivänä tulen aamulla tänne ja avaan puodin. Samalla järjestelen hyllyjä ja laitan tavaraa myyntiin. Pitkin päivää on tietenkin asiakaspalvelua sekä siivoilua. Päivän päätteeksi lasken kassan ja suljen liikkeen.

Keskellä arkea ei aina edes muista, että minä todella omistan tämän paikan itse.

Keskellä arkea ei aina edes muista, että minä todella omistan tämän paikan itse. Sitten tulee vaikkapa lasku, ja muistan sen taas. Silloin tulee ihan ylpeä olo: olen päässyt tähän asti elämässä.”

Löytökulman Facebook-sivu

Teksti ja kuvat: Eeva Åkerblad

Näytä kaikki